liccon_logo
Liccon is een keuringsbedrijf in magazijnstellingen. Via Anera B.V. is Liccon met ons in contact gekomen en heeft ons de opdracht gegeven om een (web)app te ontwikkelen. Dit is een groot en ambitieus project geworden met een mooi eindresultaat: een app waarmee Liccon zijn magazijninspectie digitaal kan doen en daarmee het papierwerk doet vergeten.

(web)app

Liccon_tablet_01

WEBAPP

EEN WEBAPP VOOR INSPECTIE DOELEINDEN.

In de wereld van magazijninspecties gaat sinds jaar en dag nog op steeds alles op dezelfde manier. Liccon wou daar verandering in brengen en vele uren uitsparen door een app in te zetten tijdens de inspectie.

Zo heeft Liccon ons benaderd om een slimme app te ontwikkelen waarmee al het papierwerk tijdens een inspectie overbodig zou worden. Dat is niet alleen terug te zien in het aantal gewonnen werkuren, maar het sluit ook uit dat er iets gaandeweg kwijt kan raken. Met de app wordt alles netjes opgeslagen op een harddisk en kan ieder moment van de dag opgevraagd worden.

Tevens is de mogelijkheid tot het fotograferen van defecte stellingen opgenomen. De foto’s worden opgeslagen bij de aangewezen tabellen en samengevoegd zodat er uiteindelijk een automatisch gegenereerd uitkomstformulier (PDF) gemaakt kan worden door de app. Een voorbeeld van dit formulier staat onderaan deze pagina.

Liccon_uitkomst_form_01

UITKOMSTFORMULIER VIA PDF.

Als de inspectie is gedaan en het formulier ingevuld is op de tablet hebben wij een mogelijk ingebouwd waarmee Liccon het formulier kan exporteren naar PDF. Ook hiermee wordt veel papierwerk bespaard, aangezien het een digitaal overzicht is van alle opgenomen schade inclusief eventueel genomen foto’s. Zo kan Liccon op zijn beurt de PDF direct doorsturen naar de juiste partij.
portrait_jordi

PROJECT MANAGER

JORDI DE WEERT

“Er bestaan inmiddels miljoenen apps die allemaal iets anders kunnen. Een app om schade te inventariseren in magazijnen bestond er echter nog niet. De wensen van Liccon hebben we weten te vertalen naar een prachtige applicatie welke draait op het besturingssysteem van Android.”